SPF
Хиалуроновата киселина е захар, която се произвежда естествено от тялото. Хиалуроновата киселина се съдържа във високи концентрации в кожата и е от съществено значение за поддържане на баланса на влагата на кожата ви и отговаря за плътността и обема на кожата, а също и спомага за гладката текстура. Хиалуроновата киселина се съдържа също и в течността, която заобикаля очите и ставите, и действа като гъба, която може да привлича и задържа вода, а това я прави отлична некомедогенна хидратираща съставка. Естественото производство на хиалуронова киселина в кожата намалява с възрастта, поради което е важно кожата да се подхранва с продукти за грижа за кожата, които включват тази съставка.

Важни неща, които трябва да знаете за хиалуроновата киселина

  • Хиалуроновата киселина се използва като хидратираща съставка в широк спектър от продукти и често се среща в продукти, които съдържат съставки, като салицилова киселина и ретинол, за да привлича и задържа влагата в кожата.
  • Хиалуроновата киселина се съдържа в почистващи средства, мицеларна вода, лосиони, кремове и серуми. За да се възползвате от техните хидратиращи и успокояващи ползи, използвайте тези продукти според указанията. Нежната природа на хиалуроновата киселина я прави подходяща съставка за включване във формули, които са подходящи за чувствителна кожа или за деликатни области, като тази около очите.
  • Хиалуроновата киселина помага за поддържане на нивата на хидратация на кожата ви. При нанасяне хиалуроновата киселина образува слой на хидратация върху кожата, осигурявайки мекота и гладкост. В допълнение към хидратирането на повърхността на кожата, хиалуроновата киселина също спомага за стягане, успокояване и изпълване на кожата.
  • Кожата естествено съдържа хиалуронова киселина. Колкото по-млада е кожата, толкова повече хиалуронова киселина съдържа, за да поддържа кожата хидратирана. Нивата на хиалуроновата киселина намаляват с течение на времето, което от своя страна намалява способността на кожата да възстановява влагата.
  • Хиалуроновата киселина е идеална съставка за всички типове кожа, защото помага да се осигури некомедогенна хидратация, без да допринася за тежко или мазно усещане. Нивата на хиалуроновата киселина естествено намаляват с възрастта, поради което е важно да избирате продукти за грижа за кожата, които могат да снабдят кожата ви с тази съставка.
  • Хиалуроновата киселина е високоефективна хидратираща съставка за цялата кожа от главата до петите и може да спомага за възстановяване на дълготрайната хидратация на сухата кожа, включително на ръцете и краката.

Message
Download Chrome