SPF
Първоначално получена от кората на растения, като върба и орехче, салициловата киселина отдавна се използва като средство за лечение на различни кожни проблеми, като псориазис и суха, груба и неравна кожа. Най-често произвеждана в лаборатория в наши дни, салициловата киселина представлява бета-хидрокси киселина, която спомага за нежно ексфолиране на кожата, като я прави по-мека и по-гладка.

Важни неща, които трябва да знаете за салициловата киселина

  • Нежното ексфолиращо действие на салициловата киселина може да бъде намерено в почистващи средства, лосиони, кремове и други формули за грижа за кожата, предназначени специално за груба и неравна кожа и псориазис. Когато се използват според указанията, тези продукти могат да ви помогнат да постигнете по-гладка, по-здрава на вид кожа.
  • Всеки режим на грижа за кожата (със или без салицилова киселина) трябва да включва ежедневен слънцезащитен крем, който се нанася всяка сутрин, независимо от времето навън, и се прилага отново най-малко на всеки два часа при продължителни периоди на излагане на слънце. Ексфолиращите ефекти на салициловата киселина обаче могат да направят кожата по-уязвима към UV лъчите, така че се препоръчват допълнителни мерки за защита от слънцето.
  • Благодарение на нежното си ексфолиращо действие при груба или неравна кожа и кожни състояния, като псориазис, салициловата киселина има широкообхватни ползи.
Message
Download Chrome