SPF
Производно на витамин А, ретинолът спомага за насърчаване на естествения процес на ексфолиране на кожата, като на свой ред подобрява и възстановява кожата, за да подобри вида на фините линии, бръчките, текстурата и неравномерния тен.

Важни неща, които трябва да знаете за ретинола

  • Едно от ключовите предимства на ниацинамида е неговата многофункционалност. Той не само е съвместим с други съставки за грижа за кожата, но и е нежен и обикновено се понася добре дори при чувствителна кожа, което означава, че може да се използва за много типове кожа и за различни проблеми, включително сухота, опъване и лющене.
  • Ретинолът може да се използва безопасно с различни други съставки за грижа за кожата, въпреки че е важно да се избягва използването на твърде много ексфолиращи съставки, за да се предотврати дразнене. Ретинолът може също да допълни салициловата киселина за полиране на кожата.  
  • Ретинолът подпомага естествения процес на ексфолиране на кожата и насърчава отделянето на мъртвите кожни клетки, което може да помогне за усъвършенстване на повърхността на кожата ви.
  • Ретинолът често се среща в продуктите за грижа за кожата. Най-добре е да използвате ретинолов серум вечер, тъй като е установено, че тази съставка се разгражда, когато е изложена на слънчева светлина, и това намалява нейната ефективност. Ако се появи сухота или дразнене при започване на употребата на ретинол, намалете честотата на прилагане, докато кожата ви не се приспособи.
  • Ежедневната употреба на слънцезащитни продукти е съществена част от всеки режим на грижа за кожата. В допълнение към нанасянето на слънцезащитен крем всеки ден, 365 дни в годината, е важно да го прилагате отново най-малко на всеки два часа, докато прекарвате продължителни периоди от време на слънце. Когато използвате ретинол, е важно да бъдете особено внимателни относно защитата от слънцето.  
  • Казано с прости думи, ретинолът е част от семейството съставки за грижа за кожата, наречени ретиноиди. Докато повечето ретиноиди са лекарства, които изискват лекарско предписание, ретиноловите серуми не са. Опциите за ретинол включват формули, пригодени да помагат за подобряване на видимостта на свързани с възрастта проблеми, като фини линии и бръчки, както и текстурата на кожата, сиянието, порите и белезите след акне.  
  • Ретинолът помага да се предотврати натрупването на мъртви кожни клетки и е полезен за всички, които искат да подобрят външния вид на кожата си, включително видимите промени, дължащи се на естествения процес на стареене, или следите след акне. По отношение на борбата със стареенето ексфолиращото действие на ретинола го прави ефективна съставка за подобряване на външния вид на фините линии, бръчките, текстурата и блясъка на кожата. Ретинолът може също така да помогне за подобряване на външния вид на следите след акне, които остават, след като петната от акне са се изчистили и кожата е заздравяла. Освен това е доказано, че той помага за минимизиране на видимостта на порите и за усъвършенстване на цялостния тонус и текстура на кожата.

  • Ексфолиращият ефект на ретинола спомага за подобряване на видимостта на белезите след акне чрез насърчаване на отделянето на повредените, обезцветени клетки.  
Message
Download Chrome