SPF
Известен също като витамин В3, ниацинамидът играе важна роля за успокояване и подпомагане на възстановяването на кожната бариера. Връзката на ниацинамида с кожната бариера е проучена за първи път през 1976 г. и оттогава той се е превърнал в популярна козметична съставка във формулите за грижа за кожата за акне, екзема, розацея и обезцветяване на кожата.

Важни неща, които трябва да знаете за ниацинамида

  • Ниацинамидът може да спомогне за успокояване на кожата и има доказани антиоксидантни свойства. В допълнение той често се използва във формули, създадени за подобряване на видимостта на обезцветяването на кожата и други видими признаци на увреждане на околната среда.
  • Ниацинамидът се съдържа в различни продукти за грижа за кожата, включително почистващи средства, лосиони и кремове. Просто използвайте тези продукти съгласно указанията. Нежният характер на ниацинамида го прави подходящ за формули за чувствителна кожа.
  • Формулите с успокояващ ниацинамид могат да бъдат подходящи за повечето типове кожа, включително за чувствителна и предразположена към акне кожа. Ниацинамидът не се произвежда естествено от организма, така че за да получите ползите от ниацинамида, трябва да избирате продукти за грижа за кожата, специално формулирани със съдържание на ниацинамид.
Message
Download Chrome