SPF
Диметиконът е полимер на силиконова основа, който често се използва като защитно средство за кожата в продуктите за грижа за кожата. Диметиконът е втората най-често срещана хидратираща съставка в хидратантите след вазелина, тъй като спомага за подхранването на кожата, подобрявайки нейната мекота и гъвкавост.

Важни неща, които трябва да знаете за диметикона

  • Диметиконът образува бариера върху кожата, която помага да се сведе до минимум загубата на вода. Диметиконът също така помага за подобряване на гладкостта и гъвкавостта на кожата, като запълва празнините между клетките в най-горния слой на кожата ви.
  • Диметиконът допринася за „плъзгането“, което се усеща при нанасянето на продукти за грижа за кожата, а това ги прави лесни за разнасяне върху кожата. В допълнение диметиконът създава покритиеи на кожата, като спомага за хидратирането ѝ чрез намаляване на загубата на вода и осигурява на кожата мекота и покритие без усещане за тежест.
  • Хиалуроновата киселина има способността да привлича влагата от околната среда към кожата, като доставя дълготрайна хидратация, без да запушва порите. Чрез увеличаване на хидратацията на повърхността на кожата, хиалуроновата киселина спомага за омекотяване и изглаждане на текстурата на кожата, като същевременно подобрява видимата плътност и стегнатост на кожата.
  • Нежен и некомедогенен (когато се прилага върху чиста кожа), диметиконът е ефективна хидратираща съставка за всички типове кожа. Като защитен слой на кожата на определени нива, диметиконът е особено полезен, когато кожата се нуждае от допълнителна бариера, за да се предотврати загубата на влага. Продуктите за грижа за кожата, които съдържат диметикон, може да са полезни за суха, сърбяща и неравна кожа.
Message
Download Chrome