Cerave БЛОГ

Icon >

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТНИК ЗА ХИДРАТИРАНЕТО

Хидратирането на кожата е един от най-добрите начини за укрепване и подсилване на кожната бариера. Когато кожната ви бариера е компрометирана, вие сте по-податливи на дразнене, възпаление, екзема и дори кожни инфекции. Много фактори, с които се сблъскваме ежедневно, могат да нарушат кожната бариера, включително студен сух въздух, топъл сух въздух, прекомерно излагане на UV лъчи, агресивни продукти, агресивни почистващи продукти и сапуни. Тъй като кожата ни е подложена на постоянна атака, от решаващо значение е да подсилим кожната си бариера, като използваме хидратиращи продукти. Това е достъпен и лесен начин да помогнем на кожата ни да функционира най-добре, така че да изглежда добре и да се чувства добре, докато функционира оптимално.

КОЙ ТРЯБВА ДА ХИДРАТИРА КОЖАТА СИ И КОГА?

С напредването на възрастта кожата ни става по-суха и нейното хидратиране става от съществено значение; но реално ние трябва да хидратираме кожата си редовно и на всяка възраст. Хидратирането на кожата е ключова част от стандартната грижа за нея, за насърчаване на здрава и добре функционираща кожа. Това е особено важно по време на зимните месеци, когато кожната бариера може да бъде компрометирана от студения сух въздух навън. В същото време топлият сух въздух на закрито също спомага за намаляване на влагата в кожата.

През летните месеци хидратирането продължава да бъде все така важно, но аз често препоръчвам преминаването от богат, по-оклузивен крем към лек лосион с дишаща текстура.

ЗА КАКВО ТРЯБВА ЗА ВНИМАВАМЕ, КОГАТО ИЗБИРАМЕ ХИДРАТИРАЩ ПРОДУКТ?

Тъй като е изключително важно всеки да използва хидратиращ продукт, намирането на такъв с най-подходящите съставки е най-добрият начин на действие. Аз предпочитам тези, които съдържат съставки като серамиди и хиалуронова киселина за укрепване на кожната бариера. Ако оприличиш кожата си на тухлена стена, то тухлите са кожните клетки, а хоросанът – серамидите. Те са липиди, които помагат за запълване на пространствата между кожните клетки, за да импрегнират кожата и да поддържат нейната цялост. Хиалуроновата киселина е от съществено значение за оптимизиране на хидратацията на кожата, позволявайки ѝ да функционира най-добре. В допълнение към съставките, търся продукти, които имат система за продължителното им доставяне до кожата, за да осигуря хидратиране през целия ден. Технологията MVE (Multivesicular Emulsion) на CeraVe е чудесен пример за система, която поетапно и продължително осигурява на кожата ползите от хидратирането в продължение на 24 часа.

КАК ДА ХИДРАТИРАМЕ КОЖАТА СИ?

Препоръчвам да хидратирате кожата си веднага след душ или къпане, когато кожата е все още леко влажна.

Когато кожата е леко влажна, тя е подготвена да приеме хидратацията и това е най-добрият начин да извлечете максимума от овлажняващите продукти. Ако страдате от изключително суха кожа, аз препоръчвам хидратирането да се извършва няколко пъти през деня, а не само след душ, тъй като ефектът от хидратиращия продукт се натрупва. Не се притеснявайте да нанасяте своя хидратиращ продукт щедро. Хидратирането е важно за всички области на тялото ви. Ако имате кожа, то вие имате нужда от хидратиращ продукт. Това е факт.